Geschiedenis

Bouwadviesbureau van der Ven is opgericht door Niek van der Ven. Hij werkte als constructeur voor Bouw- en woningtoezicht en hield toezicht op de werkzaamheden van constructeurs en aannemers die bouwplannen indienden bij de gemeente. Al snel kreeg hij de ambitie om zelf als adviseur in de bouw aan de slag te gaan. Bij de opstart combineerde hij de adviseurstaken met zijn werkzaamheden voor de gemeente, maar binnen korte tijd werd de vraag naar zijn diensten als bouwkundig adviseur groter. In juli 1967 werd het adviesbureau geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

In eerste instantie betroffen de werkzaamheden zowel het bouwkundig ontwerp als de constructieve uitwerking. Deze verschillende disciplines werden echter steeds specialistischer. Hierdoor ontstond de noodzaak om te kiezen voor één specialisme. Uiteindelijk koos Niek voor de constructieve richting. Dit betekende weer terug naar de basis van zijn werkzaamheden als constructeur, maar dan wel op alle gebieden van bouwkundige constructies.

Sinds 1982 wordt het adviesbureau geleid door Rob Visser. Vanaf 2001 samen met Frank Baart. Beide ooit werkzaam als werknemers binnen het bureau, nu dus actief als directieleden. Samen sturen zij de teamleden aan die in de loop der jaren met elkaar bijzondere projecten hebben gerealiseerd.

Laatste nieuws

projectbezoek infocentrum De Groene Boog
Bouwadviesbureau
Van der Ven