Nieuwbouw Boskalis Vlaardingen

Boskalis gaat verhuizen van Moerdijk naar Vlaardingen. Deze grote internationale aannemer voor civiele projecten vraagt een enorme oppervlakte in de nieuw te bouwen bedrijfshal voor opslag van voorraden, onderdelen, reparaties en de kantoren voor personeel.
 
Totaal gaat het om 17.800m2 bedrijfsruimte, 1570m2 kantoren en 17 loadingdocks. Op de vleor van de bedrijfshal wordt een toelaatbare vloerbelasting gevraagd van 5000 kg/m2, Dit is een bijzonder hoge belasting is voor een dergelijke bedrijfshal, maar noodzakelijk voor de activiteiten van deze baggeraar.
 
Vanwege de oppervlakte en de hoge belasting onder de vloer zullen er bijna 1500 heipalen onder het gebouw worden geslagen. Vanwege de slechte draagkracht in de bodem zijn deze ook nog eens ca 30 meter lang. Tenslotte moet er ook nog rekening worden gehouden met funderingsresten uit vroegere bebouwing.
 
Al met al is het nog een hele klus om uit de fundering te komen. Daarna kan pas worden begonnen met het opbouwen van de staalconstructie. In de hal komen 3 kraanbanen, waarbij de zwaarste een hefvermogen heeft van 25 ton.
Opdrachtgever
Bouwbedrijf Vrolijk

Architect
Bias architecten

Locatie
Vlaardingen

Periode
maart 2018 - juni 2019

Status
gereed

Copyright foto's: Bias architecten
Terug
Bouwadviesbureau
Van der Ven