Kindcentrum Kees Valkenstein te Vleuten

De Kees Valkenstein school is een nieuwe school in de nieuwbouwwijk Haarzicht. Deze school is een uitbreiding van de reeds bestaande Kees Valkenstein school in Vleuten. voor de bewoners van de nieuwe woningen in deze wijk biedt de school een buitenschools opvang, een kinderdagverblijf en natuurlijk een basisschool. dit gebouw zal dan ook een van de eerste gebouwen zijn die in de nieuwe wijk Haarzicht zal verschijnen.
 
Bijzonder aan het project is dat het zich bevindt op een locatie waar verwacht wordt dat er archeologische resten uit de Midden- en Late IJzertijd, de Romeinse tijd en de Vroege Middeleeuwen in de grond zitten. Daarom zijn er strenge eisen gesteld aan de fundering en het palenplan van het gebouw om de archeologie zo min mogelijk te verstoren. 
 
Om de verspringende vormen van het dak en de grote overspanningen in het gebouw te kunnen volgen is voor een staalconstructie gekozen. Dit maakt de constructie licht en efficiƫnt.
 
De school is om een sportzaal heen gelegd, waardoor deze eenvoudig bereikbaar is. toch is er voldoende akoestische scheiding tussen de sportzaal waardoor de kinderen tijdens de lessen geen last hebben van de sportende kinderen.
Opdrachtgever
SPO Utrecht

Architect
Hoogevest Architecten Amersfoort

Locatie
Vleuten

Periode
nov 2016 - heden

Status
In uitvoering

Copyright foto's: Hoogevest Architecten
Terug
Bouwadviesbureau
Van der Ven